Nieuws uit de groepen

Griezelboekenbal

Vrijdag 6 oktober was er voor alle kinderen een Griezelboekenbal. Voor groep 1 t/m 4 in de ochtend,

voor groep 5 en 6 in de middag en groep 7 en 8 mochten 's avonds naar school komen voor hun griezelbal.

De kinderen waren prachtig verkleed! Sommige kinderen vonden het heel spannend, maar het was een heel grrriezellig feest!

Klik op de foto om naar het album te gaan:

Op woensdag 4 oktober openden we de Kinderboekenweek met een gezellige kleedjesmarkt.

Op dinsdag 3 oktober ging groep 7/8 naar Tech2Do in Spijkenisse. Bij de gallery staat een mooi album met 30 foto's.

De kinderen maakten op 5 leerpleinen kennis met techniek. Banden plakken, muurtjes bouwen, lassen, 3D printen, metaal bewerken, stuiterbal maken..

Op vrijdag 8 september was het in Brielle Kinder Open Monumentendag.

Wat is nu eigenlijk Open Monumentendag?

Daar schreef Miriam het volgende over:

Monumentendag kennen we allemaal wel, maar wat is het nut er eigenlijk van? Monumenten zijn overblijfselen die belangrijk zijn voor ons. Het nut van monumentendag is dat inwoners van Brielle, maar ook andere mensen, leren wat een mooie stad Brielle eigenlijk is. Scholen gaan bijvoorbeeld naar het museum, waar de leerlingen vervolgens veel interessante dingen leren over de geschiedenis en hoe mensen vroeger leefden. En aan de hand van nep geweren leren hoe geweren werken en hoe je moet schieten. Door het kennen van de geschiedenis en monumenten leer je hoe mensen vroeger leefden en waarom dingen zijn zoals ze zijn.

Miriam Zijlstra

Lynn schreef een verslagje over onze deelname aan Kinder Open Monumentdag:

Vrijdag gingen we naar het Historisch Museum in Brielle, omdat het open monumentendag was. We zouden eerst naar de duinhuisjes gaan,maar dat ging helaas niet door. Dat vond ik jammer ,want we zijn al best vaak in het museum geweest.Maar toen we er waren was het heel gezellig. We waren verdeeld in twee groepen:groep 1 ging met een meneer mee die iets vertelde over een schilderij dat leek op de nachtwacht. Het was ook een schuttersstuk en ergens staat waarschijnlijk de schilder zelf afgebeeld,maar niemand weet precies waar. Groep 2 ging ook met iemand mee die je leerde hoe je met een musket moest schieten. Daarna wisselde we om en zo kreg iedereen hetzelfde te horen. Ik zat zelf in groep 1 en omdat we nog wat tijd over hadden mochten we nog even door het museum lopen.

Groetjes van Lynn

Klik op de foto om bij het album te komen