Rots en Waterschool

Op woensdag 30 augustus 2017 reikte wethouder Wilbert Borgonje het officiële Rots en water certificaat uit aan onze school. Het bijbehorende bordje zal een plaats krijgen aan de muur van de school.                                             Op de foto's kunt u zien dat we van deze gelegenheid een mooi feest hebben gemaakt voor alle kinderen van onze school. Dit feest werd afgesloten met een heerlijk ijsje in de kleuren van het logo van Rots en Water: oranje en blauw.

Klik op de foto om naar het album Rots en Waterschool te gaan

Wat is Rots en Water?

Rots en Water is een psycho -fysieke weerbaarheidstraining voor jongens en meisjes uit het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, voor de jeugdhulpverlening, de jeugddetentie en de GGZ. Rots & Water is een puur Nederlands programma, ontwikkeld door Freerk Ykema, dat momenteel wereldwijd wordt ingezet in de begeleiding van jongens en meisjes. Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek.

Waarom mogen wij onszelf een Rots en Waterschool noemen?

Wij zijn een Rots en Waterschool omdat wij vier trainers op onze school werkzaam hebben waarvan er een de Rots en Water coördinator is. Ook heeft het hele team een eendaagse Rots en Watertraining gevolgd. In groep 1/2 krijgen de kinderen al spelenderwijs Rots en Water aangeboden. Hierbij maken zij al kennis met de basisbegrippen. In groep 3/4 krijgen de kinderen een training bestaande uit 10 lessen. In groep 5/6 krijgen de kinderen een training van 8 lessen en in groep 7/8 krijgen de kinderen een herhaling bestaande uit vijf lessen. Daarnaast vormt Rots en Water de basis van onze gedragsverwachtingen en -afspraken binnen de hele school.

Door middel van fysieke opdrachten en een reflectie hierop willen we kinderen laten ontdekken wat hun kwaliteiten zijn. Hierdoor zetten we kinderen in hun kracht. De kinderen worden zich bewust van zichzelf maar ook van de ander hetgeen een positieve bijdrage levert aan de sfeer in de groep. De kinderen leren hun eigen kwaliteiten in te zetten maar ook die van hun klasgenoten te benutten. We werken naar een fijne sfeer in de groep waarbinnen de kinderen zich gewaardeerd, betrokken en veilig voelen.

Waar vind ik nog meer informatie?

Voor meer informatie over het Rots en Waterprogramma verwijzen we u naar de site van Rots en Water:  www.rotsenwater.nl  U kunt hier ook een documentaire bekijken.